DZIV objavio ažurirani Vodič kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva

Trenutno pregledavate DZIV objavio ažurirani Vodič kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) nedavno je objavio ažuriranu publikaciju Vodič kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva, koja sadrži  informacije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva te informacije koje se odnose na zaštitu potrošača od kupnje krivotvorenih i piratskih proizvoda.

U siječnju ove godine na snagu je stupio novi Zakon o područjima i sjedištima sudova (NN 67/18). Prema tom Zakonu, u nadležnostima sudova u postupcima za zaštitu prava intelektualnog vlasništva predstavljene su značajne promjene i novosti, a više informacija moguće je pronaći na stranicama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

U skladu s novinama koje Zakon donosi, a vezano uz propise o nadležnostima sudova za područje intelektualnog vlasništva, DZIV je ažurirao Vodič kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva.

U vodiču čitatelji imaju mogućnost pronaći točnu definiciju provedbe prava intelektualnog vlasništva, kao i odgovor na pitanje što se smatra nedopuštenim korištenjem predmeta zaštite. Kako dolazi do povrede prava intelektualnog vlasništva i kako je spriječiti te što su krivotvorenje i piratstvo, i kako surađuju nadležne institucije u provedbi prava intelektualnog vlasništva, dostupno je na poveznici.