Fonogram se može prijaviti u Bazu izravnim upisivanjem podataka ili unosom podataka u Bazu putem Excel obrasca propisanim od strane ZAPRAF-a. Fonogram može prijaviti samo nositelj prava proizvođača fonograma ili osoba koju je opunomoćio nositelj prava proizvođača.

Kao pomoć za prijavljivanje snimaka i izdanja davateljima punomoći dostupan je vodič za rad u bazi s uputama o ispunjavanju svih nužno potrebnih podataka.Svaki davatelj punomoći ZAPRAF-u slanjem prijave istovremeno jamči, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću, da su svi podaci iz prijave fonograma točni i istiniti.

Detaljnije upute u sljedećem dokumentu:

Kako bi uspješno prijavili fonograme u ZAPRAF bazu, potrebni su sljedeći obvezujući podaci:

Prijava fonograma može se izvršiti na dva načina:

1. Prvi način dostupan je na naslovnoj stranici ZAPRAF baze na linku +Novo izdanje (u gornjem desnom kutu). Ovaj način koristi se kada korisnik želi napraviti prijavu putem upisivanja predefiniranih polja i na jednostavan način završiti prijavu.

2. Drugi način predstavlja unos podataka u bazu preko import tablice koja sadrži posebna pravila koja se moraju ispuniti. Pravila i primjer import tablice za unos podataka možete pronaći u bazi na linku +Novi album/Upload arhive (u gornjem desnom kutu).

Primjer ispunjene tablice možete preuzeti ovdje:

Praznu tablicu možete preuzeti ovdje:

Prijavi se na newsletter

Želim primati newsletter i pristajem da ZAPRAF koristi moju adresu elektroničke pošte za primanje promidžbenih informacijama o aktivnostima ZAPRAF-a. Pročitao/la sam i razumijem Pravila privatnosti.

abstract, art, audio

Prava proizvođača fonograma

Prava proizvođača fonograma definirana su Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (ZASPS).

Detaljnije o svakom pravu možete pročitati na sljedećim stranicama!

IMPRESSUM

ZAPRAF

Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada
fonogramskih prava

Ulica kneza Borne 5

10000 ZAGREB

Hrvatska – Croatia

KONTAKT

E-mail: zapraf@zapraf.hr

Tel: +385 1 3668 194

Fax: +385 1 3668 072