ZAPRAF ostvaruje i štiti prava proizvođača fonograma na osnovi punomoći kojom proizvođači fonograma povjeravaju ZAPRAF-u ostvarivanje i zaštitu svojih prava.

Sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima proizvođač fonograma je fizička ili pravna osoba koja poduzima inicijativu i koja je odgovorna za prvo fiksiranje zvukova izvedbe ili drugih zvukova ili onoga što predstavlja zvukove, a smatra se da je proizvođač fonograma, dok se ne dokaže drukčije, onaj čije je ime odnosno naziv redovito označen kao nositelj prava proizvođača fonograma na fonogramu.

Uz punomoć podnositelj zahtjeva za davanje punomoći dužan je dostaviti ZAPRAF-u i ostale relevantne podatke, na temelju kojih je razvidno da se bavi izdavačkom djelatnošću, odnosno djelatnošću snimanja zvučnih zapisa.

Davatelj punomoći obvezuje se dostaviti podatke o fonogramima na koja polaže pravo vlasništva, odnosno dokaz da je fonogram komercijalan i zakonito objavljen.

ZAPRAF štiti prava proizvođača fonograma od dana potpisane punomoći.

Broj davatelja punomoći:

+ 0

OBRAZAC PUNOMOĆI

Što nakon davanja punomoći?

PRIJAVA DJELA

Koji su sve obvezujući podaci za prijavu izdanja u ZAPRAF bazu podataka?

BAZA PODATAKA

ZAPRAF baza podataka službeni je naziv digitalne baze podataka proizvođača fonograma svih zvučnih zapisa (fonograma) koji se koriste u Hrvatskoj.

RASPODJELA NAKNADA

Postupak isplate konačnih godišnjih obračuna naknada za sve nositelje prava.

Prijavi se na newsletter

Želim primati newsletter i pristajem da ZAPRAF koristi moju adresu elektroničke pošte za primanje promidžbenih informacijama o aktivnostima ZAPRAF-a. Pročitao/la sam i razumijem Pravila privatnosti.

abstract, art, audio

Prava proizvođača fonograma

Prava proizvođača fonograma definirana su Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (ZASPS).

Detaljnije o svakom pravu možete pročitati na sljedećim stranicama!

IMPRESSUM

ZAPRAF

Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada
fonogramskih prava

Ulica kneza Borne 5

10000 ZAGREB

Hrvatska – Croatia

KONTAKT

E-mail: zapraf@zapraf.hr

Tel: +385 1 3668 194

Fax: +385 1 3668 072