IFPI Digital Music Report 2013

Trenutno pregledavate IFPI Digital Music Report 2013

music-report-2013

IFPI je objavio svoj godišnji izvještaj o stanju svjetske glazbene industrije. Izvještaj je pokazao da glazbena industrija potrošačima nudi još veći i diversificirani izbor licenciranih glazbenih servisa. Globalni prihodi od streaminga i pretplatnih servisa u 2013. skočili su 51,3% i po prvi puta prešli granicu od milijardu dolara, dok je sveukupni prihod od digitalije porastao 4,3%, a europsko tržište doživjelo je prvi porast prihoda u više od desetljeća.

Nakon 12 godina svih pet najvećih europskih tržišta – Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska i Velika Britanija, doživjele su porast prihoda. Američko tržište i dalje se stabilizira s porastom prihoda od 0,8%, dok se u Latinskoj Americi rast od 1,4% može pripisati snažnom rastu prihoda od digitalnih servisa koji su ujedno nadomjestili pad fizičke prodaje.

Unatoč pozitivnom trendu u većini tržišta, globalno su glazbeni prihodi pali za 3,9% u odnosu na 2012. godinu, što se većim dijelom pripisuje Japanskom tržištu koje je ostvarilo pad prihoda od 16,7% u odnosu na prošlu godinu. Globalni prihod bi u 2013., bez Japana, bio manji za 0,1%.

Kompletan izvještaj možete pročitati na linku ispod.

http://www.ifpi.org/