IFPI objavio Recording Industry in Numbers 2015

Trenutno pregledavate IFPI objavio Recording Industry in Numbers 2015

rin2015

IFPI je objavio službeno izvješće Recording Industry in Numbers 2015 pružajući uvid u podatke za gotovo 50 zemalja, analizu industrije te trendova u glazbenoj industriji u cijelom svijetu.

Recording Industry in Numbers (RIN) je glavni vodič za globalnu glazbenu industriju koji pruža uvid u podatke iz cijelog svijeta, između ostalog i za:

  • Prihodi – detaljna analiza prihoda u glazbenoj industriji i promjenjivosti izvora prihoda. Po prvi puta prihod od digitalne prodaje jednak je prihodu od fizičke prodaje, a prihodi od streaminga veći su u 37 zemalja od prihoda od digitalnog downloada.
  • Trendovi – globalni, regionalni i nacionalni trendovi u glazbenoj industriji sa fokusom na 2014 i prethodne godine, globalno tržište u 2014. godini je stagniralo uz mali pad od 0,4%, dok su se digitalni prihodi povećali za 6,9%
  • Ponašanje potrošača – analiza iz 13 vodećih zemalja o konzumiranju glazbe te prijelaz sa posjedovanja glazbe na pristup glazbi, sve veća konzumacija preko mobilnih uređaja te komparativna usporedba o konzumaciji iz licenciranih i nelicenciranih izvora

Sve to i još mnogo više o nacionalnim i regionalnim tržištima, inovativnostima u digitalnim servisima i mobilnoj glazbi pogledajte u novom Recording Industriy in Numbers 2015.