Inicijativa „Licence za Europu“

Trenutno pregledavate Inicijativa „Licence za Europu“
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

ifpi_logo_large

IFPI (Međunarodna organizacija diskografske industrije) pozdravlja zaključke prošlotjedne sjednice “Licence za Europu” (L4E). Riječ je o godišnjem izvješću Europske komisije, vezanom uz pregled stanja licenciranja, poslovnih modela i razvoja u digitalnom svijetu. L4E pruža glazbenoj industriji priliku da objasni ono što je postignuto, te kako bi raspravili o stavovima ostalih sudionika.

“Licence za Europu pruža koristan forum za diskografske tvrtke kako bi ilustrirali način na koji su prigrlili digitalni svijet. Europski potrošači sada imaju pristup za više od 31 milijun digitalnih pjesama i to preko 260 glazbenih servisa. Potrošači mogu otkriti i pristupiti glazbi preko downloada, streama, u oblak te na njihovim uređajima”, izjavila je Frances Moore, izvršna direktorica IFPI-ja.

Zaključci L4E također naglašavaju licenciranje diskografskih kuća za digitalne platforme, primjerice YouTube, za objavljivanje sadržaja generiranih od strane krajnjih korisnika. Tržište za licencirane digitalne usluge za glazbu eksponencijalno je naraslo i sada je primjer ostalim sektorima.

“Ovaj proces još jednom je pokazao vrijednost tržišno predvođenih rješenja u promjenjivom tehnološkom okruženju”, zaključila je Moore.