Izvršena još jedna značajna nadogradnja ZAPRAF baze

Trenutno pregledavate Izvršena još jedna značajna nadogradnja ZAPRAF baze

Kako bi se dodatno olakšalo pregledavanje snimaka u vlasništvu nositelja prava te davatelja punomoći ZAPRAF-a, kao i rad svim korisnicima ZAPRAF baze, u srpnju je izvršena još jedna velika nadogradnja same aplikacije.

Naime, ranijih godina, po završetku obračuna naknada za reparticijsku godinu, vršilo se spremanje ‘starih’ podataka kako bi se stvorio prostor za prikaz aktualnih podataka za tekuću godinu. Svi podaci o korištenju snimaka spremani su u tzv. backup, odnosno podaci su bili uklonjeni iz same aplikacije i nisu više bili vidljivi korisnicima.

Novost koja je omogućena posljednjom nadogradnjom baze je u tome da su podaci o korištenju snimaka pohranjeni u samoj bazi te su u svakom trenutku vidljivi svim korisnicima za svaku pojedinu godinu, počevši sa 2016. godinom.

U Airplayu je u bilo kojem trenutku omogućena provjera stanje za prethodne godine (konačno stanje, sva izvođenja, sukobi, komentari itd).

U ovom trenutku korisnicima ZAPRAF baze vidljive su 2016. i 2017. godina, s tim da je 2017. godina inicijalno prikazana tj. zadani prikaz u aplikaciji odnosi se na tekuću godinu.

Ovim putem obavještavaju se svi korisnici ZAPRAF baze kako je stručna služba ZAPRAF-a započela i s unosom novih podataka o korištenju za 2017. godinu te će se navedeni popis ažurirati na tjednoj bazi, ovisno o dinamici pristizanja podataka o korištenju snimaka od strane korisnika (radijskih i televizijskih postaja).

Detaljnije tehničke informacije možete pronaći na www.zaprafonline.com ili pozivom na stručnu službu ZAPRAF-a na telefonski broj 01/3668-169.