U Ljubljani održana 8. Regionalna konferencija proizvođača fonograma

Trenutno pregledavate U Ljubljani održana 8. Regionalna konferencija proizvođača fonograma
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

regionalna

Osma Regionalna konferencija proizvođača fonograma održana je u četvrtak, 27. listopada u Ljubljani. Konferenciju su organizirali IFPI (Svjetska diskografska organizacija) i Zavod IPF (slovenska kolektivna organizacija koja štiti prava izvođača i proizvođača fonograma) u suradnji sa ZAPRAF-om, s ciljem poticanja suradnje i razmjene iskustava kolektivnih organizacija, državnih zavoda za intelektualno vlasništvo, kao i drugih državnih tijela u regiji.

Kao i ranijih godina, teme konferencije pokrivale su zakonodavnu i operativnu problematiku s kojim se svakodnevno susreću kolektivne organizacije u regiji.

Direktorica ZAPRAF-a Maja Vidmar prezentirala je rezultate ZAPRAF-a u proteklom periodu te dobre prakse udruge u provođenju IFPI-evih pravila ponašanja tzv. MLC’s Code of conduct.

Na konferenciji su uz predstavnike Hrvatske sudjelovali i predstavnici organizacija iz Srbije, Makedonije, Albanije, novoosnovanog udruženja Fonogram iz Bosne i Hercegovine, uz domaćine, slovenski Zavod IPF. Sve organizacije iznijele su svoje rezultate i izazove s kojima se suočavaju te pozdravile održavanje ovakvih konferencija s ciljem unaprjeđivanja sustava kolektivne zaštite u regiji.