NADOGRADNJA ZAPRAF BAZE PODATAKA I FONOGRAMA

Trenutno pregledavate NADOGRADNJA ZAPRAF BAZE PODATAKA I FONOGRAMA

Poštovani nositelji prava proizvođača fonograma,

ovim putem vas obavještavamo da je napravljena još jedna velika nadogradnja ZAPRAF baze, za koju vjerujemo da će vam dodatno pomoći u radu i pregledavanju fonograma u vašem vlasništvu.

Da bismo korisnicima još više olakšali rad u bazi, unaprijedili smo aplikaciju kako bi bila jednostavnija za korištenje.

Novu ZAPRAF bazu tvore potpuno nove verzije programskog jezika i baze podataka. Posebnost nove baze je u povezanosti svih procesa, pa više nije potrebno raditi nekoliko odvojenih radnji. Korisnička interakcija je bitno poboljšana jer u novoj verziji ZAPRAF baze većinu radnji može inicirati sam korisnik.

Važno je naglasiti da nova verzija baze donosi standarde koji su usuglašeni sa svjetskim digitalnim glazbenim servisima. Drugim riječima, baza je u potpunosti usklađena sa DDEX standardom, svjetskim standardom o podacima koje bi svaki fonogram trebao imati. Proširena su polja i informacije o samim fonogramima dodatkom detaljnih podataka o nositeljima prava.

Također, napravljen je napredni sustav notifikacija i detaljna evidencija izvještaja o korištenju, a preuzimanje fonograma u mp3 i wav formatu omogućeno je s id3tag-om koji se automatski kreira iz meta podataka.

Osim toga, ovim putem obavještavamo vas i kako je stručna služba ZAPRAF-a započela s unosom novih podataka o korištenju za 2021. godinu te će se navedeni popis ažurirati na mjesečnoj bazi, ovisno o dinamici pristizanja podataka o korištenju fonograma od strane korisnika.

Kako bi vam olakšali rad, pripremili smo KRATKI PRIRUČNIK ZA RAD U BAZI koji je dostupan direktno u bazi, a koji će se dodatno ažurirati sukladno novitetima baze.

Da bi sve navedene nadogradnje bile vidljive dodatno napominjemo da ćete se vjerojatno morati odlogirati iz sustava i očistiti cache.

Za sve daljnje informacije i eventualna dodatna pitanja možete se obratiti kolegi Kristijanu Barabašu (Voditelj baze podataka i digitalnog sadržaja) na broju telefona 01/3668-169 ili na email adresi: kristijan.barabas@zapraf.hr

Srdačan pozdrav,

Stručna služba ZAPRAF-a