NATJEČAJ ZA DODJELU SREDSTAVA IZ FONDA ZA OČUVANJE I DALJNJI RAZVOJ GLAZBENE INDUSTRIJE

Trenutno pregledavate NATJEČAJ ZA DODJELU SREDSTAVA IZ FONDA ZA OČUVANJE I DALJNJI RAZVOJ GLAZBENE INDUSTRIJE

Zbog i dalje prisutne izvanredne situacije vezane uz epidemiju koronavirusa i posljedičnog otkazivanja i ograničavanja održavanja koncerata, glazbenih festivala, turneja, klupskih programa i sl. sukladno odlukama Stožera civilne zaštite, Upravni odbor ZAPRAF-a prepoznaje potrebu pružanja pomoći glazbenoj industriji dodjeljivanjem financijske potpore proizvođačima fonograma uzimajući u obzir da su upravo oni najveći investitori u produkciju glazbenog sadržaja.

U cilju očuvanja i daljnjeg razvoja glazbene industrije, a temeljem ovlasti iz čl. 167.a Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, čl. 27 Statuta ZAPRAF-a te čl. 45 Pravilnika o kolektivnoj zaštiti prava proizvođača fonograma i raspodjeli naknada, Upravni odbor ZAPRAF-a donosi sljedeću

ODLUKU

osniva se Fond za očuvanje i daljnji razvoj glazbene industrije iz kojeg će se raspodijeliti iznos od 900.000,00 kuna iz sredstava prikupljenih u 2020. godini.

Slijedom navedenog, Upravni odbor ZAPRAF-a raspisuje

NATJEČAJ

putem kojeg se želi potaknuti opstanak i daljnji razvoj glazbene industrije na teritoriju Republike Hrvatske kao i očuvanje postojećih radnih mjesta ugroženih epidemijom Covid-19.

Na natječaj se mogu prijaviti proizvođači fonograma koji udovoljavaju niže navedenim kriterijima:

• Proizvođač fonograma je u 2019. i 2020. godini objavio 50 ili više novih fonograma.

• Proizvođač fonograma objavio je barem jedan fonogram u 2019. i barem jedan fonogram u 2020. godini u fizičkom obliku.

• Proizvođač fonograma objavio je barem jedan fonogram u 2019. i barem jedan fonogram u 2020. godini u digitalnom obliku.

• Proizvođač fonograma ostvario je u raspodjeli naknada za reparticijsku 2019. godinu minimalno 30.000,00 kn od kolektivnih naknada.

• Proizvođač fonograma se obvezuje da će temeljem ovog natječaja dodijeljena sredstva namjenski iskoristiti za investiranje u daljnju produkciju glazbenih izdanja uključujući plaćanje svih osoba uključenih u produkcijski proces poput izvođača, studijskih glazbenika, dizajnera, studijskih tehničara, režisera video spotova i sl.

• Proizvođač fonograma obvezuje se u prijavi na Natječaj navesti i ukratko opisati projekt(e) odnosno namjenu za koju će utrošiti dodijeljena sredstva.

• Proizvođač fonograma obvezuje se po dovršetku projekta, odnosno realiziranoj namjeni, dokumentaciju o istome poslati ZAPRAF-u.

Konačnu odluku o dobivanju poticaja donosi Povjerenstvo, a na temelju uredno podnesene prijave sa svom dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjenje kriterija.

Natječaj će biti objavljen na službenim web stranicama ZAPRAF-a na dan njegovog donošenja, a prijave će se primati isključivo na email adresu mladen.milic@zapraf.hr sve do zaključno 25. travnja 2021. godine.

 

U Zagrebu, 15. travnja 2021. godine.