Nositelji prava u glazbenoj industriji razgovaraju o Svjetskom danu novih izdanja

Trenutno pregledavate Nositelji prava u glazbenoj industriji razgovaraju o Svjetskom danu novih izdanja
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

friday

IFPI, organizacija koja predstavlja glazbenu industriju u svijetu, potvrdila je da nositelji prava u glazbenoj industriji razgovaraju o implementiranju svjetskog dana za nova izdanja albuma i singlova do idućeg ljeta.

Na taj način svi ljubitelji glazbe dobit će pristup novoj glazbi na isti dan, stvarajući nove zajednice, uključenost i uzbuđenje oko novih izdanja te na taj način omogućiti izvođačima da planiraju i razmišljaju globalno. Izvođači će biti u mogućnosti prenijeti svojim obožavateljima u cijelom svijetu da njihov album izlazi na taj određeni dan.

Pozitivni dijalog sa organizacijama koje predstavljaju izvođače, digitalne servise, nezavisne izdavačke kuće i maloprodajne lance vodi do prijedloga pomoću kojeg bi novi albumi i singlovi od idućeg ljeta izlazili petkom u 00:01 po lokalnom vremenu u cijelom svijetu.

Potrošači bi imali koristi od ovog prijedloga jer bi točno znali, gdje god da se nalaze u svijetu, kada izlazi novi album, ne čekajući da završi prvo izdanje kako bi ga mogli kupiti od licenciranih prodavača u svojoj zemlji.

Trenutno se nova glazba izdaje na različite dane u različitim zemljama, npr. U Velikoj Britaniji nova izdanja dolaze ponedjeljkom, utorkom u SAD-u i petkom u Njemačkoj. U digitalnom svijetu, gdje izvođači i izdavačke kuće žele iskoristiti globalne digitalne i društvene platforme za promociju nove glazbe, ima smisla razmotriti ovaj prijedlog.