Obavijest: Suradnja HRT – ZAPRAF

Trenutno pregledavate Obavijest: Suradnja HRT – ZAPRAF

Ovim putem obavještavaju se nositelji prava kako je ZAPRAF s danom 1.3.2018. godine završio cjelokupan proces povezivanja, usklađivanja i suradnje s HRT-om na način da je HRT-u omogućen direktan pristup ZAPRAF bazi u smislu preuzimanja novih snimaka.

Sukladno sporazumu, ZAPRAF je osigurao da su sva nova hrvatska glazbena izdanja koja se nalaze u bazi snimaka, dostupna HRT-u trenutkom izdavanja, u vrhunskom formatu i s prilagođenim svim potrebnim popratnim podacima. HRT se obvezao takva izdanja obraditi i u svom radijskom arhivskom sustavu Mediarc, a slijedom toga i u sustavu za emitiranje HR Netia.

ZAPRAF-u, a i svim nositeljima prava pojedinačno, ova suradnja višestruko je korisna iz sljedećih razloga:

  • Olakšavanje posla diskografskim kućama/proizvođačima fonograma s obzirom da će sva nova izdanja koja su prijavljena u ZAPRAF bazu snimaka ići direktno u arhivu HRT-a odnosno biti će dostupne svim urednicima u sustavima Mediarc i Netia
  • Uvodi se ISRC kod u Mediarc, pa potom i u Netiu
  • Što se tiče slanja izvještaja o korištenju snimaka prema ZAPRAF-u očekuje se pristizanje se točnijih podataka s obzirom na uvođenje ISRC koda kao jedinstvenog identifikatora svake snimke

Slijedom navedenog, preporučuje se nositeljima prava da prilikom prijave dostavljaju i audio datoteke izdanja (u wav formatu) kako bi iste bile dostupne kolegama iz HRT-a.