Objavljeno godišnje izvješće ZAPRAF-a za 2015. godinu

Trenutno pregledavate Objavljeno godišnje izvješće ZAPRAF-a za 2015. godinu
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

Već petu godinu zaredom ZAPRAF u prosincu objavljuje godišnje financijsko izvješće Udruge.  U 2015. godini ZAPRAF je nastavio uspješno djelovanje držeći se visokih standarda poslovanja i transparentnosti. U ime svojih članova i davatelja punomoći u 2015. godini ZAPRAF je prikupio ukupno 27.383.693,65 kuna, a u odnosu na 2014. godinu iznos za raspodjelu povećan je za 5%. Troškovi operativnog poslovanja Udruge u odnosu na prethodnu godinu smanjeni su na 12,69%, dok je 30% ukupno prikupljenih sredstava raspodijeljeno  kroz Fond za poticanje umjetničkog stvaralaštva i kulturne raznolikosti.

O uspješnosti poslovanja ZAPRAF-a svjedoče i činjenice da prihodi iz godine u godinu rastu te kako je po prihodima s osnove emitiranja koje prikuplja ZAPRAF Hrvatska u odnosu na BDP po glavi stanovnika treća na svijetu, odmah iza Danske i Norveške.

„U 2015. godini učinili smo značajne iskorake u smislu suradnje s ključnim partnerima s kojima smo nastavili i u 2016. Tako smo primjerice u stalnim razgovorima s Hrvatskom radiotelevizijom, s kojom je pri kraju završetak dostave digitalizirane baze snimaka ZAPRAF-a. Također, potpisali smo Sporazum o suradnji s HURIN-om (Hrvatska udruga radija i novina) s ciljem promicanja zajedničkih interesa u smislu promocije domaće glazbe i njene veće zastupljenosti u medijskom prostoru. Na istu temu pokrenuli smo i razgovore s Ministarstvom kulture te drugim ključnim institucijama i srodnim organizacijama“, ističe predsjednik ZAPRAF-a Želimir Babogredac.

„Protekla godina za ZAPRAF je bila izuzetno intenzivna, s obzirom na promjene koje se ogledaju ne samo u ključnim operativnim zadacima, već i u samoj organizacijskoj strukturi. Vjerujem da smo svoju zadaću u potpunosti ispunili i u 2015. godini u kojoj smo se i dalje kao osnovnim načelima poslovanja rukovodili transparentnošću, efikasnošću te dobrim običajima i pravilima poslovanja kolektivnih organizacija proizvođača fonograma postavljenih od strane Svjetske diskografske organizacije (IFPI), a čiji je ZAPRAF dugogodišnji član“, zaključuje direktorica ZAPRAF-a Maja Vidmar.

infografika_izvjesce-768x2050