OBJAVLJENO GODIŠNJE IZVJEŠĆE ZAPRAF-a ZA 2021. GODINU

Trenutno pregledavate OBJAVLJENO GODIŠNJE IZVJEŠĆE ZAPRAF-a ZA 2021. GODINU
  • Kategorija objave:News

Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) nastavlja s redovitim objavljivanjem godišnjeg izvješća o radu, a kako bi svi nositelji prava, korisnici i šira javnost imali transparentan uvid u poslovanje i aktivnosti ZAPRAF-a.

Prošla, 2021. godina pokazala je svu kreativnost glazbene industrije, te me posebno veseli što poslovni procesi niti u jednom trenutku nisu stali, bez obzira na i dalje prisutnu pandemiju Covida. To pokazuje i broj prijava novih snimaka i izdanja u ZAPRAF bazi, ukupno 1008 singlova te 336 albuma, a dodatan zamah glazbenoj industriji svakako daju i pozitivni financijski rezultati ostvareni u 2021. godini.“ rekao je prilikom objave Godišnjeg izvješća Želimir Babogredac, predsjednik udruge.

Direktorica ZAPRAF-a, Maja Vidmar Klarić izjavila je: „U 2021. godini svi smo se morali i dalje prilagođavati novoj stvarnosti uzrokovanoj pandemijom. Kao ZAPRAF, nastavili smo napredovati uzimajući u obzir zacrtane ciljeve i realizirane projekte. Najvažniji od njih svakako je potpisivanje novog Ugovora s Hrvatskom radiotelevizijom, kojoj smo pored samih snimaka, sada omogućili i preuzimanje videospotova iz ZAPRAF digitalne baze podataka i glazbenog sadržaja.

Godišnje izvješće pored financijskih rezultata sadrži i presjek svih aktivnosti u 2021. godini. Pored ZAPRAF-a, tu se mogu naći i zanimljive informacije o aktivnostima Hrvatske diskografske udruge.

Cjelokupno izvješće možete pročitati na sljedećem linku: Godišnje izvješće 2021.