ODRŽANA OPĆA SKUPŠTINA ZAPRAF-A

Trenutno pregledavate ODRŽANA OPĆA SKUPŠTINA ZAPRAF-A
  • Kategorija objave:News

Redovna godišnja Skupština Hrvatske diskografske udruge održana je 4. svibnja u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Za razgovora tijekom skupa istaknulo se kako je godinu obilježilo donošenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, koji je stupio na snagu u listopadu. Zbog štetnosti novog Zakona, zatražena je ocjena suglasnosti pojedinih odredbi s Ustavom RH, a u vezi s cijelom situacijom HDU je dobio podršku inozemnih diskografskih organizacija i diskografskih kuća.

Na Skupštini su razmijenjene informacije o globalnom uspona prihoda u diskografskoj industriji potaknutog sve većim brojem korisnika i pretplatnika streaming servisa, novom usponu prodaje vinilnih ploča i aktivnostima koje se, nakon dvogodišnje stanke uzrokovane svjetskom zdravtsvenom krizom, vraćaju u fokus zbivanja sudionika glazbene industrije.

Razgovaralo se o akcijama i događajima u organizaciji Hrvatske diskografske udruge kao što su dodjela godišnjih nagrada Top.HR Music Awards, obilježavanje Nacionalnog dana glazbenih albuma.

Za naredno dvogodišnje razdoblje imenovani su članovi Upravnog odbora HDU-a u sastavu: Želimir Babogredac – Croatia Records, Branko Komljenović – Menart, Silvije Varga – Dancing Bear, Boris Horvat – Aquarius Records, Dario Draštata – Dallas Records, Kristina Krajna – Hit Records i Branko Paić – Scardona.