Portal za radijske i televizijske postaje

Internet, kao medij, doveo je do revolucije u komunikaciji i poslovanju sve je postalo dostupno na klik miša, brzo i jednostavno. S obzirom na takvu jednostavnost i dostupnost sadržaja, internet smo odlučili iskoristiti na najefikasniji način u svom poslovanju i odnosu sa korisnicima (radijskim i televizijskim postajama). Stoga smo postavili jasne ciljeve, a to je pomoći  korisnicima da zajedničkim snagama izradimo najbolje internetske aplikacije koje će unaprijediti njihov i naš posao, olakšati i ubrzati svakodnevni rad i samim time stvoriti višak vremena koje se može kvalitetno usmjeriti kasnije.

Uz navedeno, u komunikaciji sa radijskim i televizijskim postajama uvidjeli smo poteškoće s kojima se kolege susreću, a to su upravo: nedovoljno vremena za slanje izvještaja o korištenim snimkama prema kolektivnim organizacijama, nedostupnost svih snimaka i pripadajućih metapodataka, ogroman broj mailova koji svakodnevno pristižu od strane diskografskih kuća itd.

Iz tog je razloga Portal za radijske i televizijske postaje razvijen kao budući centralni sustav za radijske i televizijske postaje u radu prema udrugama za zaštitu autorskog i srodnih prava.

Portal tako na jednom mjestu omogućava :

1. Preuzimanje svih snimaka hrvatske diskografije sa svim metapodacima o snimci. Pored toga, sve nove snimke koje diskografi prijave u ZAPRAF bazu automatski se isporučuju i na portal te će svaki radijski ili televizijski urednik imati mogućnost preuzimanja istih gotovo u real time-u i odmah po objavi.

2.  Dobivanje svih potrebnih informacija za radijske i televizijske postaje na jednom mjestu i u jednoj bazi

3. Slanje izvještaja o korištenim snimkama sukladno obvezi iz Zakona o autorskom pravu putem portala te praćenje kvalitete uploada i matcha jednog takvog izvještaja sa podacima iz ZAPRAF baze. Time se ubrzava proces komunikacije između ZAPRAF-a i postaje u slučaju nepotpunih prijava, kao i proces raspodjele naknada prema diskografima jer se prvi match s našom bazom radi već prilikom prvog importa.

4. Radijske i televizijske postaje mogu “izvoziti” odnosno slati takve izvještaje i na druge organizacije (HDS, HUZIP itd)

5. U spomenutu aplikaciju diskografi će stavljati i najnovije informacije o svojim izdanjima/snimkama, koncertima, promocijama i sl. te će postaje time na jednom mjestu dobivati sve potrebne informacije o svim aktualnostima u diskografiji.

Prijavi se na newsletter

Želim primati newsletter i pristajem da ZAPRAF koristi moju adresu elektroničke pošte za primanje promidžbenih informacijama o aktivnostima ZAPRAF-a. Pročitao/la sam i razumijem Pravila privatnosti.

abstract, art, audio

Prava proizvođača fonograma

Prava proizvođača fonograma definirana su Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (ZASPS).

Detaljnije o svakom pravu možete pročitati na sljedećim stranicama!

IMPRESSUM

ZAPRAF

Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada
fonogramskih prava

Ulica kneza Borne 5

10000 ZAGREB

Hrvatska – Croatia

KONTAKT

E-mail: zapraf@zapraf.hr

Tel: +385 1 3668 194

Fax: +385 1 3668 072