PREDSTAVLJAMO GOVORNIKE PRVE NACIONALNE KONFERENCIJE ZA IZVOĐAČE U GLAZBENOJ INDUSTRIJI

Trenutno pregledavate PREDSTAVLJAMO GOVORNIKE PRVE NACIONALNE KONFERENCIJE ZA IZVOĐAČE U GLAZBENOJ INDUSTRIJI
  • Kategorija objave:News

Hrvatska diskografska udruga, uz podršku ZAPRAF-a kao organizacije za kolektivno ostvarivanje prava proizvođača fonograma, održava prvu nacionalnu konferenciju za izvođače u glazbenoj industriji s ciljem razmjene znanja i iskustva, ali i što boljeg i transparentnijeg komuniciranja prema izvođačima kako bi oni imali priliku čuti i naučiti nešto novo te na taj način bolje razumjeti određene procese unutar glzbenog sustava.

Ovogodišnja prva konferencija programski će biti fokusirana na aktualne teme: “Kultura streaminga – novo doba za izvođače”, novine vezane uz glazbenu industriju u novom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima, a održati će se i prezentacija 1Played sustava na temu “Praćenje emitiranja snimaka u radijskom eteru”.

Besplatna konferencija održava se u hibridnom obliku, a nakon izlaganja predavača sudionici će imati priliku postavljati pitanja.

Voditelj specijalnih projekata Hrvatske diskografske udruge Goran Komerički na ovogodišnjoj konferenciji govorit će o “Kulturi streaminga: Novo doba za izvođače”.

Goran Komerički

 

Specijalizirao se na područjima mjerenja popularnosti i analize podataka, glazbenog streaminga, poslovne analize i analize trendova u svjetskoj i domaćoj glazbenoj i radijskoj industriji.

Sudjelovao je na nizu poslovnih konferencija i festivala specijaliziranih u području radijske i glazbene industrije. Među njima su međunarodni radijski festival RadioCity Milano, Weekend Media Festival, Međunarodna autorska kreativna konferencija (Makk), Runda Digital Day, Adria Music Conference i Dani HURIN-a.

Odvjetnica koja se bavi pravom intelektualnog vlasništva Valentina Šokec iz odvjetničkog društva Korper i partneri istaknut će važne novine za dionike glazbene industrije u sklopu novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Valentina Šokec

Bila je članica Radne skupine za donošenje novog Zakona, a o problemima s kojima se susreću diskografi i izvođači nakon stupanja na snagu Zakona govorila je već na panelu pod nazivom “Pravni aspekti novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima u glazbenoj industriji“. U stručnom članku pod nazivom „Primjena novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima na glazbenu industriju“ dala je kritički osvrt na odredbe novog Zakona koje se odnose na glazbenu industriju.

Glavni programer i autor sustava za broadcast monitoring radijskih postaja 1Played Ivan Božajić sudionike će uvesti u temu praćenja emitiranja snimaka.

Ivan Božajić

Sustav metodom audio fingerprinta detektira koja snimka je kada puštena u internetskom streamu radio postaja. Trenutno prati preko 140 postaja u Hrvatskoj i preko 50 postaja u regiji. Ima preko 40 milijuna audio fingeprintova koji ukljucuju i cijelu hrvatsku diskografiju.

Vanjski je suradnik tvrtki: Iskon, Croadria, AIPA Slovenija, Veleučilište Velika Gorica, Visoko učilište Algebra, Visoko učilište Effectus, ElitaPlus.

Konferenciju će, ispred Hrvatske diskografske udruge i ZAPRAF-a, uvodnim riječima otvoriti Maja Vidmar Klarić.

Maja Vidmar Klarić

Direktorica ZAPRAF-a, sa svojim desetogodišnjim iskustvom u radu u sustavu kolektivne zaštite autorskih i srodnih prava te sustavnog praćenja trendova u glazbenoj industriji dati će presjek trenutnog stanja iste te istaknuti ciljeve ove konferencije.

Magistrica je prava i polaznica poslijediplomskog specijalističkog interdisciplinarnog studija za intelektualno vlasništvu u Zagrebu, a ispred ZAPRAF-a bila je članica Radne skupine za donošenje novog Zakona.

Sudjelovala je i na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama.

Ova konferencija postat će tradicionalna te će tematski i sadržajno voditi brigu da se govori o aktualnim temama unutar glazbene industrije.

Svi zainteresirani za konferenciju mogu se prijaviti putem mail adrese izvodaci@hdu.hr, a Zoom link konferencije sudionicima će biti dostavljen dan prije održavanja konferencije. 

DOBRODOŠLI!