PREDSTAVNICI HRVATSKE DISKOGRAFSKE UDRUGE I ZAPRAF-a NA KONFERENCIJI SVJETSKE DISKOGRAFSKE FEDERACIJE U LONDONU

Trenutno pregledavate PREDSTAVNICI HRVATSKE DISKOGRAFSKE UDRUGE I ZAPRAF-a NA KONFERENCIJI SVJETSKE DISKOGRAFSKE FEDERACIJE U LONDONU
  • Kategorija objave:News

Proteklog tjedna u Londonu je održana konferencija Svjetske diskografske federacije (IFPI), na kojima su sudjelovali predstavnici Hrvatske diskografske udruge i ZAPRAF-a.

Na sastancima je pružen pregled najvažnijih događanja na glazbenom tržištu u 2023. godini, uz projekcije za naredno razdoblje.

U sklopu konferencije održano je nekoliko prezentacija na kojima su predstavljene inovativne prakse kod licenciranja javnog izvođenja, uključujući korištenje umjetne inteligencije, fokusiranje na marketing, nove poslove i suočavanje s konkurencijom kod royalty free glazbe, kao i predstavljanje novosti i napretka u  implementaciji najnovijeg standarda o izvješćivanju, koji diskografima omogućuje razmjenu informacija o prihodima ostvarenim korištenjem snimaka ili glazbenih videa i izvedbi koje oni sadrže, i financijskih rezultata predstavljenih u izvješću Global Music Report 2024.