Predstavnici ZAPRAF-a na IFPI PRC meetingu u Londonu

Trenutno pregledavate Predstavnici ZAPRAF-a na IFPI PRC meetingu u Londonu
  • Kategorija objave:Uncategorized

Na IFPI PRC Meetingu održanom 10. i 11. listopada u Londonu prisustvovali su i predstavnici ZAPRAF-a. Dvodnevni sastanak obuhvaćao je pregled najvažnijih točaka na tržištu glazbe u 2016. godini te radionice ‘Licenciranje glazbe’ i ‘Sustavi baza podataka i pravila distribucije’.

Prema predstavljenom na sastanku jasno je kako ZAPRAF baza sa svojim mogućnostima stoji ravnopravno s ostalim sustavima za raspodjelu naknada u svijetu i jedan je od rijetkih dobro uspostavljenih sustava imajući u vidu da se raspodjela vrši prema stvarnom korištenju snimaka.

U 2016. godini na svjetskoj razini je s osnove iskorištavanja prava proizvođača fonograma prikupljeno ukupno 1,365.2 milijuna eura što je porast od 5% u odnosu na 2015. godinu

Top 10 zemalja po prikupljenim naknadama za proizvođače fonograma su redom: USA, UK, Francuska, Njemačka, Japan, Australija, Nizozemska, Brazil, Italija i Belgija.

Hrvatska je u odnosu na 2015. godinu ostvarila ukupan rast prikupljenih naknada za oko 5% te je među listom zemalja koje imaju niže operativne troškove.