Predstavnici ZAPRAF-a održali sastanak s Googleom

Trenutno pregledavate Predstavnici ZAPRAF-a održali sastanak s Googleom

U srijedu 30. siječnja 2019. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je sastanak predstavnika Googlea i predstavnika kreativnih industrija, a ispred ZAPRAF-a na sastanku su sudjelovali dopredsjednik Udruge Branko Komljenović, pravni savjetnik Mladen Milić te odvjetnik Branimir Puškarić.

Predmet sastanka bila je rasprava i razmjena stajališta o člancima 3, 11 i 13 Direktive o autorskom pravu koja je trenutno u postupku trijaloga između Europskog parlamenta, Komisije i Vijeća. ZAPRAF-u i ostalim prisutnim predstavnicima dionika glazbene industrije bio je najzanimljiviji članak 13 koji se odnosi na rješavanje pitanja tzv. value gap-a.

Sastanak je održan na inicijativu Googlea, a tijekom razgovora su razmijenjena mišljenja i stajališta predstavnika Googlea i kreativnih industrija o daljnjoj regulativi nakon izglasavanja Direktive o autorskom pravu.

ZAPRAF i HDU će i dalje aktivno sudjelovati u inicijativama podrške Direktivi o autorskom pravu te nastojati svojim aktivnostima doprinijeti daljnjem radu cjelokupnog kreativnog sektora.