RUNDA DIGITAL DAY #4 U ZAGREBU

Trenutno pregledavate RUNDA DIGITAL DAY #4 U ZAGREBU
  • Kategorija objave:News

Nakon što je održan prvi event konferencije Runda Digital Day u Skopju u sklopu PIN konferencije i showcase festivala, završavaju se posljednje pripreme za drugi event koji će se održati u četvrtak1. prosinca 2022. u Zagrebu u prostoru HUB385.

Program ovogodišnjeg izdanja internacionalne glazbene konferencije čiji su partneri MERLINIMPALA, Hrvatska diskografska udruga ZAPRAF, donosi tri panela i nekoliko prezentacija i radionica.

RDD #4 otvara pregled godišnjih aktivnosti i najvažnijih inicijativa IMPALA-e, s posebnim naglaskom na IMPALA-in plan za reformu streaminga, koji će ujedno biti i uvod u prvi panel ‘How to grow a digital pie’ koji će za temu imati upravo streaming, kao i sve moguće modele prihoda od digitalne distribucije glazbe te inicijative za njihovo unaprijeđenje. Slijedi prezentacija projekta BELEM koji se financira kroz fondove Europske unije i u kojem je RUNDA uz 14 drugih kompanija jedan od partnera, a za cilj ima pojačavanje prihoda od monetizacije tekstova pjesama, između ostalog i kroz njihovo prevođenje na razne europske jezike. Jedan od panela donijet će diskusiju o aktualnom trenutku u live glazbenom sektoru, a novi načini građenja karijere izvođača u digitalnom svijetu tema su panela ‘Breaking an artist in digital world’.

Nakon premijernih regionalnih prezentacija Spotifya i TIDAL-a na prošlim izdanjima konferencije, ove godine Runda Digital Day ekskluzivno donosi YOUTUBE prezentaciju na kojoj ćemo dobiti uvid u sve novitete sa jedne od vodećih globalnih digitalnih platformi. Jedan od vrhunaca ovogodišnjeg izdanja Runda Digital Daya biti će i predstavljanje aplikacije Session Studio koja pomaže autorima i kreativcima u digitalnom okruženju. Aplikaciju su zajednički osnovali Björn Ulvaeus iz ABBA-e i renomirani svjetski autori i producenti Max Martin i Niclas Molinder, koji i dolazi u Zagreb na RDD #4.

I konačno na RDD #4 u Zagrebu održat će se IMPALA-ina radionica IMPACTS za izdavače vezana na istoimeni projekt koji ima za cilj izgraditi nove kapacitete klimatskog opismenjavanja za nezavisne glazbene tvrtke diljem Europe kako bi im se pomoglo u smanjenju ugljičnog otiska.

Hrvatska diskografska udruga i ZAPRAF su partneri ove konferencije od početka njezinog održavanja.

REGISTRACIJA SUDIONIKA

Prijave za prisustvovanje na RDD #4 su ograničene, te vas ovim putem pozivamo da se registrirate putem e-mail adrese Runde info@runda.online ukoliko želite doći na konferenciju. Prijave će se zaprimati po principu prioriteta prema trenutku slanja potvrde dolaska na konferenciju.