RUNDA DIGITAL DAY VOL. 5.0 U ZAGREBU

Trenutno pregledavate RUNDA DIGITAL DAY VOL. 5.0 U ZAGREBU
  • Kategorija objave:News

Nakon uspješno održanog Runda Digital Day vol. 5.0 eventa u Beogradu, sve je spremno za drugi RDD event koji će se održati 05.12. u prostoru WESPA (Radnička cesta 50) u Zagrebu.

I zagrebački RDD okupit će glazbene profesionalce iz Hrvatske, regije i Europe gdje će razgovarati o aktualnim temama iz glazbene industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, razmijeniti znanja i iskustva, poslovne prakse i predstaviti najnovije trendovi na nizu panela i prezentacija.

U fokusu će biti prije svega novi streaming modeli koje implementiraju platforme Deezer i Spotify, vruća i aktualna tema korištenja umjetne inteligencije u glazbenoj industriji i za to vezanih zakonskih okvira koji se upravo kreiraju u Europskom parlamentu, o čemu će s Helen Smith, izvršnom direktoricom IMPALA-e, razgovarati Maja Vidmar Klarić iz HDU/ZAPRAF-a. O umjetnoj inteligenciji pričat će i Dr. Martin Clancy, autor knjige Artificial Intelligence and Music Ecosystem’.

Kroz panel na kojem će se naći predstavnici europskih i globalnih nezavisnih glazbenih udruga WINIMPALA, bugarske indie udruge ANMIP, nizozemske udruge nezavisnih izdavača STOMP te platforme SERBIA CREATES, otkrit ćemo što sve rade udruge na korist svojih članova, kako lobiraju za interese industrije te koji su pozitivni primjeri suradnje s institucijama.

Po prvi puta u prezentacijskom panelu dva vodeća sustava u Hrvatskoj za prodaju ulaznica EVENTIM i ENTRIO predstavit će zanimljive podatke i otkriti tko kupuje karte u Hrvatskoj, koje su uspješne digitalne strategije iza velikih koncertnih projekata i festivala, a predstavit ćemo i novu generaciju regionalnih A&R menadžera i od njih čuti koje su nove strategije za prepoznavanje i lansiranje novih glazbenih talenata.

U posljednjem dijelu programa Jen Masset održat će novi SPOTIFY Masterclass i upoznati nas s najnovijim alatima sa vodeće streaming platforme, kao i predstaviti novi model streaminga koji uskoro pokreću, a završit ćemo s još jednom regionalnom premijerom – predstavljanjem platforme CHARTMETRIC – sveobuhvatna platforma za profesionalce u glazbenoj industriji, koja omogućava pristup podatcima o streamingu, društvenim mrežama i drugim platformama, kako bi još kvalitetnije gradili svoje karijere i poslovanje.

Runda Digital Day vol. 5.0 u Zagrebu održava se uz pokroviteljstvo MERLIN-aHDU/ZAPRAF-aIMPALA-e i kompanije CROATIA AIRLINES.

Registracija za Runda Digital Day moguća je putem prijave na ovom linku.

Broj mjesta je ograničen, pa je prijava moguća do popunjenosti kapaciteta.

 

RUNDA DIGITAL DAY VOL. 5.0 ZAGREB

05.12.2023. WESPA

10:00 – 10:10 OPENING SPEECH / POZDRAVNI GOVOR

10:15 – 10:45   THE INDIE FOOTPRINT – Q&A WITH HELEN SMITH (IMPALA) / RAZGOVOR S HELEN SMITH

MODERATOR: MAJA VIDMAR KLARIĆ (HDU/ZAPRAF)

11:00 – 11:45 NAVIGATING AI IN THE MUSIC ECOSYSTEM  / KORMILARENJE UMJETNOM INTELIGENCIJOM U GLAZBENOM EKO SISTEMU / DR. MARTIN CLANCY

11:55 – 12:55 BEHIND THE CURTAIN WITH ASSOCIATIONS AND INSTITUTIONS / IZA ZASTORA S UDRUGAMA I INSTITUCIJAMA

MODERATOR: NEREA SERRANO (WIN)

SPEAKERS / GOVORNICI: HELEN SMITH (IMPALA) , KEES VAN WEIJEN (STOMP/IMPALA), RUTH KOLEVA (ANMIP), ZORICA TEPIĆ (SERBIA CREATES)

12:55 – 13:30  LUNCH BREAK / PAUZA ZA RUČAK

13:30 – 14:15 THE TICKET(S) TO SUCCESS / KARTA DO USPJEHA

MODERATOR: LANA ČULIG (AQUARIUS RECORDS)

SPEAKERS / GOVORNICI: BERISLAV MARSZALEK (ENTRIO), DAMIR VRANIĆ (EVENTIM)

14:25 – 15.20 A&R: THE NEXT GENERATION / A&R: SLJEDEĆA GENERACIJA

MODERATOR: NELA PESHOVSKA (PASSWORD PRODUCTION)

SPEAKERS / GOVORNICI: HELENA HRAŠČANEC (INTEK MUSIC), ANTONINO ŠIMIĆ (MENART), PAVLE EFTIMOVSKI (GLITCH RECORDS)

15:30 – 16:15 SPOTIFY MASTERCLASS / PRESENTED BY / PREDSTAVLJA: JEN MASSET

16:30 – 17:00 CHARTMETRIX / PRESENTED BY / PREDSTAVLJA: CHAZ JENKINS