SUTRA SE ODRŽAVA PRVA NACIONALNA KONFERENCIJA ZA UMJETNIKE IZVOĐAČE U GLAZBENOJ INDUSTRIJI

Trenutno pregledavate SUTRA SE ODRŽAVA PRVA NACIONALNA KONFERENCIJA ZA UMJETNIKE IZVOĐAČE U GLAZBENOJ INDUSTRIJI
  • Kategorija objave:News

Za izvođače umjetnike hrvatske glazbene industrije sutra je povijesni dan. Po prvi puta u organizaciji Hrvatske diskografske udruge održava se prva Nacionalna konferencija za izvođače u glazbenoj industriji.

Do sada je prisustvo na konferenciji prijavio velik broj izvođača, a prijave su još u tijeku zaključno do 15 sati danas.

Ovo je nešto novo i za nas kao organizatore, ali bez obzira koliko umjetnici izvođači bili u svojoj kreativnoj energiji trebali bi znati sve o pravnim aspektima ali i o poslovnim mogućnostima. I upravo smo se zato odlučili na ovaj potez, na organizaciju ove konferencije koja će biti tradicionalna. Za sada je ona online, ali vjerujemo da će se jednog dana održati uživo“, izjavili su iz Hrvatske diskografske udruge.

U 2 sata koliko je predviđeno trajanje konferencije, ovogodišnja prva konferencija programski će biti fokusirana na aktualne teme: „Kultura streaminga – novo doba za izvođače“, izvođači će imati priliku poslušati i temu o novom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima, te će se održati prezentacija 1Played sustava na temu „Praćenje emitiranja snimaka u radijskom eteru“.

Svi prisutni imat će priliku i postavljati pitanja predavačima na kraju konferencije.

Hrvatska glazba i glazbena industrija važan su dio kako kulture, tako i cjelokupnog gospodarstva Republike Hrvatske koja na godišnjoj razini ostvari nekoliko stotina milijuna kuna prihoda. Procjenjuje se da diskografi na godišnjoj razini ulažu oko 30 milijuna kuna u nove snimke i izvođače.

Svi zainteresirani za konferenciju mogu se prijaviti putem mail adrese izvodaci@hdu.hr.