SVJETSKA ORGANIZACIJA ZA INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO POKRENULA PROGRAM NAGRADE ZA MSP-ove U 2022. GODINI

Trenutno pregledavate SVJETSKA ORGANIZACIJA ZA INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO POKRENULA PROGRAM NAGRADE ZA MSP-ove U 2022. GODINI

Pokrenut je novi program globalne nagrade po prvi puta u svrhu prepoznavanja iznimnih
poduzeća i pojedinaca koji koriste intelektualno vlasništvo


Program Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) pod nazivom Global Awards odaje priznanje iznimnim poduzećima i pojedincima koji koriste intelektualno vlasništvo kako bi ostvarili pozitivan utjecaj – i kod kuće i izvan svojih granica.

Program Global Awards ukorijenjen je u misiji WIPO-a da osigura svijet u kojem su inovacije i kreativnost s bilo kojeg mjesta podržani intelektualnim vlasništvom za dobrobit svih. Nagrade prepoznaju i podržavaju one čije vještine doprinose napretku i poboljšanju života drugih ljudi.

Svake će godine raznolik, neovisni međunarodni žiri od sedam članova sa stručnim znanjem o intelektualnom vlasništvu, inovacijama i poslovanju ocjenjivati ​​skupinu kandidata koji su sami nominirani iz država članica WIPO-a.

Program globalnih nagrada WIPO-a prepoznaje središnju ulogu inovativnih i kreativnih aktivnosti malih i srednjih poduzeća te prepoznaje one koji su koristili prava intelektualnog vlasništva za razvoj rješenja koja su dala pozitivan doprinos društvu, ekonomski, društveno ili kulturno.Ovogodišnji nagradni program otvoren je za sva mala i srednja poduzeća (prema definiciji Svjetske banke – poduzeća sa do 300 zaposlenih i godišnjim prihodom do 15 mil US$), a idućih godina planira se i za druge skupine poput žena poduzetnica i mladih.

Bilo da je riječ o malim i srednjim poduzećima intelektualnog vlasništva u svojim različitim oblicima, u rasponu od patenata i zaštitnih znakova do industrijskog dizajna i autorskih prava, od ogromnog je značaja za gospodarski, društveni i kulturni razvoj društva.
 
Poduzeća se mogu izravno prijaviti do 14. ožujka 2022.g. 
 
Više informacija o tijeku nominacija, evaluacijskim kriterijima, nagradama i pristup prijavama dostupni su na stranicama Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo.

Izvor: WIPO