U Zagrebu održana 7. Regionalna konferencija proizvođača fonograma

Trenutno pregledavate U Zagrebu održana 7. Regionalna konferencija proizvođača fonograma
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

Sedma Regionalna konferencija proizvođača fonograma održana je u četvrtak, 12. studenog u Zagrebu u hotelu Double Tree by Hilton. Konferenciju su organizirali ZAPRAF, kolektivna organizacija za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonografskih prava, Hrvatska diskografska udruga (HDU) i Svjetska diskografska organizacija – International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) s ciljem poticanja suradnje i razmjene iskustava kolektivnih organizacija, državnih zavoda za intelektualno vlasništvo, kao i drugih državnih tijela u regiji.

Kao i ranijih godina, teme konferencije pokrivale su zakonodavnu i operativnu problematiku s kojim se svakodnevno susreću kolektivne organizacije.

Ovom prigodom sva regionalna udruženja proizvođača fonograma u regiji potpisala su zajedničko pismo potpore Makedonskoj muzičkoj industriji (MMI), kolektivnoj organizaciji koja štiti prava proizvođača fonograma. Protestno pismo upućeno je makedonskom premijeru kao reakcija na izmjene zakona u toj zemlji koje nisu u skladu sa svjetskom praksom, a koje su na štetu svih nositelja autorskih i srodnih prava, kako proizvođača fonograma, tako i autora te izvođača.

Isti dan Hrvatska diskografska udruga proslavila je dvadeseti rođendan u društvu velikog broja izvođača te najznačajnijih domaćih i regionalnih diskografskih imena. Cjelodnevni događaj započeo je svečanim dijelom u jutarnjim satima te završio velikom proslavom u klubu Johann Franck u Zagrebu.