VI. IFPI Regionalna konferencija proizvođača fonograma

Trenutno pregledavate VI. IFPI Regionalna konferencija proizvođača fonograma

ifpi_logo_large

U utorak, 23. rujna 2014. godine, u Beogradu je održana VI. po redu IFPI Regionalna konferencija proizvođača fonograma. Uz veliki broj zainteresiranih sudionika i predstavnika svih kolektivnih organizacija iz regije, konferenciji su prisustvovali i predstavnici državnih tijela te predstavnik Europske delegacije u Republici Srbiji.

Uz pregled aktivnosti i izvještaja kolektivnih organizacija o ostvarenim rezultatima, posebna pozornost posvećena je onim zemljama gdje sustav kolektivne zaštite još nije postigao zadovoljavajuću razinu. Također, obrađena je tema vezana uz implementaciju Direktive o kolektivnom ostvarivanju prava (tzv. CRM direktiva) koje su države članice EU, kao i one države koje imaju status kandidata, dužne implementirati u svoja nacionalna zakonodavstva do 10. travnja 2016. godine.

ZAPRAF je i ove godine, od strane predstavnika IFPI-ja istaknut kao primjer kolektivne organizacije koja i dalje ostvaruje vrlo dobre rezultate te je posebno naglašena dobra praksa u upravljanju, zaštiti, naplati i distribuciji naknada s osnova korištenja fonogramskih prava.