ZAPRAF i HDU u akciji „Kupujmo hrvatsko“

Trenutno pregledavate ZAPRAF i HDU u akciji „Kupujmo hrvatsko“
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

Hrvatska diskografska udruga i ZAPRAF zajedno s Hrvatskim društvom skladatelja (HDS ZAMP) te ostalim glazbenim udrugama (HGU, HUZIP) sudjelovale su u kampanji ‘Slušajmo hrvatsko’ kao dio šire priče i 20 godina obilježavanja iznimno uspješne akcije Hrvatske gospodarske komore ‘Kupujmo hrvatsko’. Cilj kampanje bila je promocija domaće glazbene industrije koja je je značajan dio i cjelokupnog gospodarstva Republike Hrvatske.

HGK akcijom ‘Kupujmo hrvatsko’ već dva desetljeća promovira domaće gospodarstvo i tako doprinosi njegovu razvoju te potiče stvaranje novih radnih mjesta. Hrvatska kulturna i kreativna industrija (KKI), čiji je dio i glazba, po udjelu prihoda u BDP-u drugi je po veličini sektor u zemlji. Glazba je proizvod i posao onih koji sudjeluju u njezinu stvaranju ali i posao mnogim ljudima koji rade i surađuju s hrvatskom glazbenom industrijom kao što su tehničari, binski majstori, producenti, promotori, dizajneri, zaštitari, pomoćno i uslužno osoblje… Glazbene udruge priključile su ovoj akciji s ciljem promocije hrvatske glazbene industrije, kreativne poluge gospodarstva zemlje. Slušajući i birajući hrvatsko omogućavamo njezin razvoj i otvaranje novih radnih mjesta

Svoju potporu akciji #slušamhrvatsko dale su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić, a druženju na Trgu bana Jelačića pridružili su se brojni poznati glazbenici i autori. U glazbenom dijelu nastupili su Mia Dimšić i Damir Kedžo, a među poznatim licima našli su se Krunoslav Kićo SlabinacJurica PađenNenad BorgudanIvan DečakSanja DoležalAntonia Šerić TonkaJurica PopovićSaša LozarMax HozićZvonimir Bučević BučMladen Puljiz, glumac Goran Grgić, novinar Zoran Šprajc i mnogi drugi.