ZAPRAF i HDU prijavili projekt na natječaj Europskog ureda za intelektualno vlasništvo

Trenutno pregledavate ZAPRAF i HDU prijavili projekt na natječaj Europskog ureda za intelektualno vlasništvo
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

HDU i ZAPRAF u suradnji s HDS ZAMP-om prijavili su projekt na natječaj Europskog ureda za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Riječ je o natječaju kroz koji se dodjeljuju sredstva za projekte koji imaju za cilj podizanje svijesti o vrijednosti intelektualnog vlasništva, a naročito projekte koji se obraćaju djeci i mladima.

Udruge su osmislile projekt pod nazivom ‘Od tišine do glazbe, od glazbe do profesije’ (From silence to music, from music to profession) koji bi uključivao edukacije za učenike u svim hrvatskim regijama o važnosti zaštite i poštivanja autorskog i srodnih prava. Projekt bi uz predavanja u školama uključivao i edukativnu predstavu o nastanku glazbe ‘Od tišine do glazbe’, edukativni animirani video te ostale promidžbene materijale i komunikaciju s medijima kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.

Kao ključni dio projekta planirana je i suradnja s popularnim glazbenicima i utjecajnim blogerima među mlađom populacijom, te kroz društvene mreže i druge online kanale podizanje svijest o vrijednosti autorskog i srodnih prava.