Fond za promociju kulture vinil i CD ploča

Trenutno pregledavate Fond za promociju kulture vinil i CD ploča

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana prodavaonica ploča, kojim se promovira kultura vinila – gramofonskih i CD ploča, Upravni odbor ZAPRAF-a prepoznaje potrebu populariziranja diskografske kulture poticanjem glazbenih prodavaonica u kojima se nosači zvuka prodaju u fizičkom obliku (poglavito CD i vinil ploče).

U cilju olakšavanja poslovanja glazbenim prodavaonicama, a temeljem ovlasti iz čl. 166. i 167.a Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te čl. 20. i 24. Pravilnika o zaštiti proizvođača fonograma i raspodjeli naknada za iskorištavanje fonograma, Upravni odbor ZAPRAF-a donosi sljedeću

ODLUKU

osniva se Fond za promociju kulture vinil i CD ploča iz kojeg će se na temelju Natječaja glazbenim prodavaonicama raspodijeliti iznos od 300.000,00 kuna iz sredstava prikupljenih u 2016. godini.

Slijedom navedenog, Upravni odbor ZAPRAF-a raspisuje

NATJEČAJ

za glazbene prodavaonice kojim se želi potaknuti njihov rad s ciljem populariziranja diskografske kulture i glazbene raznolikosti, poticanjem glazbenih prodavaonica u kojima se nosači zvuka svih glazbenih žanrova prodaju u fizičkom obliku (poglavito CD i vinil ploče).

Cjelokupni tekst Natječaja preuzmite OVDJE