Najemitiraniji izvođači u 2019. godini

Trenutno pregledavate Najemitiraniji izvođači u 2019. godini

Na temelju službenih podataka koje donosi Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF), donosimo popis od 50 najemitiranijih izvođača na domaćim radijskim i televizijskim postajama u 2019. godini.

Stručna služba ZAPRAF-a prilikom analize prikupljenih podataka sa 182 hrvatske radijske i televizijske postaje obradila je nevjerojatan broj od gotovo 17 milijuna emitiranja. Podsjećamo, ukupan broj jedinstvenih korištenih snimaka u 2019. godini iznosi 454 628. Najemitiranija domaća snimka bila je Petar Grašo – Voli me sa 11. 196 emitiranja, dok je najemitiranija inozemna snimka Calvin Harris, Rag’n’Bone Man – Giant sa 8. 437 izvođenja. Više informacija o samoj raspodjeli naknada možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Kad je riječ o izvođačima čije su snimke zbirno najemitiranije u 2019. godini, na samom se čelu nalazi diskografski rekorder naših prostora, morski vuk koji je za života objavio čak 51 album – legendarni Oliver Dragojević. Da interesa za bogatu riznicu Oliverove glazbe ne nedostaje potvrđuje podatak i da su se u 2019. godini emitirale 403 Oliverove snimke i to preko 150 000 puta! Među njima one najpopularnije na radijskim i televizijskim postajama bile su Sreća, Moj lipi anđele, Cesarica, Samo s tobom sam upoznao ljubav, Pred tvojim vratima.

Na drugom se mjestu našao Tony Cetinski koji je prošle godine dobio i posebno priznanje Hrvatske diskografske udruge za čak 30 godina uspješne glazbene karijere pa ne iznenađuje podatak da su njegove pjesme poput Čekam te, General bez činova, Svaka tvoja laž, Kad žena zavoli, čest izbor glazbenih urednika radijskih postaja diljem Hrvatske. Prošle se godine u domaćem eteru moglo poslušati 149 Tonyjevih snimaka i to više od 110 000 puta.

Treće mjesto emitiranja, uz 141 snimku i više od 100 000 emitiranja, pripada jedinstvenom Gibonniju, čiji novi album publika željno očekuje još od 2016. godine, kada je u suradnji s Oliverom izdan njegov posljednji uradak naziva Familija. Veliku vrijednost njegovih pjesama potvrđuje njihova bezvremenost  poput Sreće, dueta s Oliverom, zatim pjesama Onako, od oka, Činim pravu stvar, Bella figura, bella pitura koje su se često mogle začuti na hrvatskim radijskim i televizijskim postajama.

U nastavku dostavljamo popis 50 domaćih izvođačica i izvođača čiji je ukupni katalog snimaka najviše puta emitiran u 2019. godini.

Osim ove liste, Hrvatska diskografska udruga redovito i ažurno donosi različite top liste. Tako na našoj stranici http://www.top-lista.hr/www/ svakoga tjedna možete pronaći popis najemitiranijih domaćih i stranih singlova na hrvatskim postajama, kao i mjesečni pregled najemitiranijih pjesama zabavnog karaktera. Uz to, Hrvatska diskografska udruga već gotovo 15 godina donosi popis najprodavanijih fizičkih albuma u Hrvatskoj, a od 2018. godine, kada je zabilježen povećan interes za vinilna izdanja, svakoga se mjeseca na stranicama http://www.top-lista.hr/www/ predstavlja i najprodavaniji vinil prethodnog mjeseca.