OBJAVLJENO GODIŠNJE IZVJEŠĆE ZAPRAF-A ZA 2020. GODINU

Trenutno pregledavate OBJAVLJENO GODIŠNJE IZVJEŠĆE ZAPRAF-A ZA 2020. GODINU
  • Kategorija objave:News

Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) nastavlja s redovitim objavljivanjem godišnjeg izvješća o radu, a kako bi svi nositelji prava, korisnici, ali i šira javnost imali transparentan uvid u poslovanje i aktivnosti ZAPRAF-a.

Direktorica ZAPRAF-a, Maja Vidmar Klarić prilikom objave Godišnjeg izvješća izjavila je: „Iako je godina iza nas bila vrlo teška i financijski zahtjevna, nastavili smo s isplatom mjesečnih, odnosno kvartalnih akontacija za naše nositelje prava. Također, nastojali smo, koliko je bilo moguće i uzevši u obzir epidemiološke mjere, u suradnji s Hrvatskom diskografskom udrugom održati planirane projekte značajne za diskografsku industriju (Nacionalni dan albuma, izdavanje knjige 72 priče o albumima, proslava 25.rođendana HDU-a, i sl).”

Godišnje izvješće pored financijskih rezultata za 2019. godinu, sadrži i presjek svih aktivnosti u 2020. godini. Pored ZAPRAF-a, tu se mogu naći i zanimljive informacije o aktivnostima Hrvatske diskografske udruge. „Dugo vremena nismo imali izazovniju godinu u poslovnom smislu. Našli smo se zatečeni okolnostima koje nismo mogli predvidjeti niti planirati. Stoga su i sve poslovne aktivnosti u 2020. godini bile pune izazova i novih okolnosti kojima se glazbeni sektor morao prilagođavati svakodnevno. Brzina reakcije i spremnost na promjene bile su ključ uspjeha naših članova u prilagodbi na nove uvjete poslovanja“, rekao je Želimir Babogredac, predsjednik udruge.

Cjelokupno izvješće možete pročitati na sljedećem linku: https://zapraf.hr/wp-content/uploads/2021/03/izvjesce_2020_web.pdf