OBJAVLJENO GODIŠNJE IZVJEŠĆE ZAPRAF-a ZA 2023. GODINU

Trenutno pregledavate OBJAVLJENO GODIŠNJE IZVJEŠĆE ZAPRAF-a ZA 2023. GODINU
  • Kategorija objave:News

Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) objavila je Godišnje izvješće za 2023. godinu. Ovime je ZAPRAF nastavio s redovitim objavljivanjem godišnjeg izvješća o radu, a kako bi svi nositelji prava, korisnici i šira javnost imali transparentan uvid u poslovanje i aktivnosti ZAPRAF-a.

Uloga predsjednika Udruge koja se bavi zaštitom prava glazbenih izdavača i prikupljanjem naknada od korištenja snimaka posebno me čini sretnim, s obzirom da putem dobro uspostavljenog sustava prikupljanja i raspodjele naknada svake godine ostvarujemo i sve bolje financijske rezultate za nositelje prava proizvođača fonograma. Zadržali smo svoju poziciju najuspješnije regionalne organizacije za kolektivno ostvarivanje prava, svakodnevnim zalaganjem unaprijedili postojeće poslovanje te osmislili razvoj novih projekata koji će jamčiti ostvarenje naše zajedničke vizije“, izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik ZAPRAF-a, “sve to čini nas odgovornim da i dalje budemo ustrajni u zaštiti prava proizvođača fonograma i glazbene industrije te da kroz nove suradnje i praćenje svjetskih glazbenih trendova pomognemo dodatnom rastu i napretku nositelja prava, uz visoku razinu transparentnosti i profesionalnog pristupa kako je to bila i dosadašnja praksa.

Tijekom 2023. godine ZAPRAF je u suradnji sa Svjetskom diskografskom organizacijom (IFPI) bio domaćin Regionalne konferencije kolektivnih organizacija proizvođača fonograma čiji cilj se ogleda u međusobnoj razmjeni informacija i znanja iz sustava kolektivne zaštite proizvođača fonograma te dobre prakse i suradnje između zemalja regije. Iz godine u godinu bilježimo i povećan interes novih davatelja punomoći čiji broj se popeo na 416 što potvrđuje raznolikost i mnogobrojnost onih koji ulažu u nastanak novih fonograma i glazbenih izdanja što nas kao udrugu svakako veseli“, riječi su Maje Vidmar Klarić, direktorice ZAPRAF-a, “vjerujem da smo svoju zadaću u potpunosti ispunili i u 2023. godini u kojoj smo se i dalje kao osnovnim načelima poslovanja rukovodili transparentnošću, efikasnošću te dobrim običajima i pravilima poslovanja kolektivih organizacija proizvođača fonograma postavljenih od strane Svjetske diskografske organizacije (IFPI), a čiji je ZAPRAF dugogodišnji član. S vjerom u čvrsto postavljene temelje, stalnu nadogradnju i timski duh i u narednom razdoblju nastaviti ćemo raditi na dobrobiti i zaštiti svih proizvođača fonograma.

Godišnje izvješće pored financijskih rezultata sadrži i presjek svih aktivnosti u 2023. godini. Pored ZAPRAF-a, mogu se pronaći i informacije o aktivnostima Hrvatske diskografske udruge.

Godišnje izvješće potražite na ovoj poveznici.