Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“

Trenutno pregledavate Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“
  • Kategorija objave:Arhiva vijesti

stop

Nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci i Splitu, akcija „ Stop krivotvorinama i piratstvu“ 14. veljače od 09:00 – 21:00 vraća se u Slavoniju, točnije u Slavonski Brod, u trgovački centar City Colosseum.

Akciju i ovaj put zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, kao i udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, DHFR, APAW i druge.

Svrha je akcije podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva.

Zanimljivi i edukativan program vodit će omiljeni glazbenik Dražen Turina Šajeta a sugovornici će mu, uz predstavnike državnih institucija i uključenih udruga, biti i poznati skladatelji Slavonci: Mario Vestić, Šima Jovanovac i Vedrana Vukojević.

Svrha ovih aktivnosti je informiranje o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Organizatori žele uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

Za odličnu zabavu od 12 sati pobrinut će se Porinom nagrađeni mladi glazbenik godine, jedan od najboljih domaćih vokala, Mario Huljev. Od 16 sati atmosferu će grijati mladi i talentirani Tamburaši slavonske krvi, a od 19 sati nastupa slavonska rock atrakcija Opća opasnost, aktualni dobitnici Porina za Hit godine.

Osim uživanja uz odličnu glazbu i edukativni program građani će moći sudjelovati i u testovima znanja: zadatak će biti prepoznati razliku između originala i krivotvorine, a uz korisne materijale neće nedostajati niti atraktivnih darova.
Dođite u petak, 14. veljače u Slavonski Brod i trgovački centar City Colosseum ‐ Valentinovo je dan za prepoznavanje pravih vrijednosti!

Dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije – pregršt korisnih informacija.