Predstavljena kampanja “Autori čine svijet ljepšim”

logo_autori_jpeg

Pozdravljamo kampanju za zaštitu autorskih i srodnih prava pod sloganom “Autori čine svijet ljepšim”, s ciljem podizanja javne svijesti o vrijednostima njihovog autorskog rada.

Autorska djela postala su toliko važan dio naših života – od glazbe s radija i filmova na televiziji do sadržaja na internetu i aplikacija na pametnim telefonima – da ih na neki način smatramo dijelom sebe. Autori nam doista čine svijet ljepšim. Mudrijim, bogatijim, veselijim, zanimljivijim… Zato je ˝Autori čine svijet ljepšim˝ glavni slogan nacionalne kampanje u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih filmskih redatelja, pod pokroviteljstvom Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, a uz podršku ZAPRAF-a, DZNAP-a, HUZIP-a, ZANA-e i ARS CROATICA-e. Akciji se priključio i kantautor Arsen Dedić, koji je napomenuo kako je poštivanje autorskog prava stvar temeljnog poštivanja nečijeg rada.

Dio kampanje je i poseban eksperimentalni edukacijski program za osnovne škole, koji obuhvaća četiri brošure koje se bave pitanjima autorskih i srodnih prava. Riječ je o prevedenim i prilagođenim knjižicama preuzetim od finskog modela, realiziranih u suradnji s finskim udrugama za zaštitu autorskih prava.
Više informacija možete pronaći na: www.autori.hr