Sastanak između ZAPRAF-a i OFPS-a

Trenutno pregledavate Sastanak između ZAPRAF-a i OFPS-a

ofpf-zapraf

U utorak, 17.09.2013. po drugi put ove godine, održan je sastanak između predstavnika Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava – ZAPRAF, i Organizacije proizvođača fonograma Srbije – OFPS. Sastanak je održan u Beogradu u prostorijama OFPS-a.

Nastavljajući dobrosusjedske odnose i korektne odnose među našim organizacijama predstavnici ZAPRAF- a i OFPS-a na sastanku su obradili teme vezane za samu provedbu bilateralnog sporazuma s posebnim osvrtom na  međusobnu razmjenu financijskih sredstava za 2009. godinu te prijedlog novog Anexa.

Također, kolege iz OFPS-a upoznati su sa stvaranjem i uspostavljanjem regionalne baze fonograma – RIMA koja je zamišljena kao baza fonograma otvorena za sve zemlje iz regije, pri čemu je kao glavni cilj navedeno pojednostavljenje samog procesa obrade podataka među organizacijama.

ZAPRAF, u suradnji sa krovnom organizacijom IFPI, intenzivno radi na uspostavljanju i organizaciji regionalnih udruženja za zaštitu fonogramskih prava. Kao prioritet u uspostavljanju takvog sustava određene su Bosna i Hercegovina te Crna Gora.

Napori uloženi u tom smjeru idu za tim da i ostale države regije uspješno ostvaruju i omogućuju nositeljima prava proizvođača fonograma pravične naknade od njihovog iskorištavanja. Uz navedeno, ZAPRAF ide za tim da omogući i svojim članovima u Hrvatskoj prihode od prava koja im pripadaju kroz iskorištavanje fonograma u zemljama regije.